عكاسي تبليغاتي عكاسي تبليغاتي .

عكاسي تبليغاتي

آيا مي دانيد عكاسي تبليغاتي چيست؟

در واقع هر عكسي كه با هدف فروش گرفته و منتشر شود، عكس تبليغاتي به شمار مي‌آيد. خواه از اجسام باشد، خواه از خدمات و خواه از موجودات زنده مانند انسان.

خيلي از عكس هاي تبليغات چنين هستند، آنها رويكرد تبليغاتي دارند، اما موضوع مورد نظر يك شخص است و نهايتاً از نتيجه يك عكس پرتره مي‌سازد. تبليغاتي مانند عطر و ادكلن، از چنين عكسهايي به شمار مي‌آيند كه معمولاً افراد سرشناس و محبوب جلوي دوربين قرار گرفته و مهر تأييدي بر روي كالاي مورد تبليغ محسوب مي‌شوند. در چنين مواقعي فروش اين كالا به شدت بالا مي‌رود چرا كه به صورت رواني به مخاطبان اين حس القا مي‌شود كه آن شخص مشهور از اين عطر يا اين كالا استفاده مي‌كند و براي نزديك شدن و شبيه شدن به او نياز به خريد همان عطر است. كما اينكه ممكن است در دنياي واقعي شخص مشهور سراغ آن عطر نرود و از آن استفاده‌اي نكند!

عكاسي تبليغاتي، نه براي نشان دادن صرف يك كالا و معرفي ويژگي‌هاي آن، بلكه براي ترغيب بينندگان و نشان دادن تجاري كالا در بهترين وضع خود به كار مي‌رود. عكسي كه فقط براي نشان دادن فيزيك و ويژگيهاي كالا در حالت رئال و واقعي باشد مي‌تواند در بستري مانند كاتالوگ يا (با اغماض) بروشور جا بگيرد. عكاسي تبليغاتي براي نشان دادن كالا در بهترين حالت خود از انواع ترفندها استفاده مي‌كند و ممكن است مقدار خيلي زيادي بيشتر از آنچه مخاطبان فكر مي‌كنند، به آنها دروغ تحويل دهد.

هدف از عكاسي تبليغاتي، تبليغ يك موضوع از پيش تعيين شده است. به همين دليل نياز است كه ويژه‌ي عكاسي در بهترين حالت خود نشان داده شود.

تاريخچه ي عكاسي تبليغاتي

شايد بتوان اولين تبليغاتي را كه براي معرفي محصول از روش بصري استفاده مي‌كردند تا به صورت بصري در مورد محصول آگاهي دهند، عكس تبليغاتي دانست. البته كه از همان ابتداي عكاسي، عكاسي از طبيعت بيجان مرسوم و مورد توجه بود اما اين اولين عكس ها، به هدف تأثيرگذاري بر روان مخاطبان و تشويق آنها به داشتن آن اجسام نبود. بعد از امكان چاپ شدن تصاوير در انتشارات و روزنامه‌ها، به قدرت تصاوير براي جذب مشتريان پي برده شد. همچنين كه عكاسي فشن و پرتره، از اولين روزهاي اختراع عكاسي حضور فعال داشتند و بعدها با اضافه كردن چاشني‌هاي مورد نظر، عكس هاي فشن به عنوان عكس هاي تبليغاتي لباس و پوشاك به موفقيت رسيدند.

قدرت خطرناك تبليغات

ترغيب به خريد و پيگيري، يكي از هدف‌هاي اصلي عكاسي تبليغاتي است. عكاسي تبليغاتي هم بخشي از نظام قدرتمند و خطرناك تبليغات به حساب مي‌آيد و براي اثبات كيفيت كالاي تبليغاتي، از انواع حربه‌هاي فيزيكي و رواني استفاده مي‌كند.

حربه‌هاي رواني البته بيشتر در بستر جامعه تعريف مي‌شوند. آنها به مدت طولاني در بطن روح و روان جوامع مختلف تأثير گذاشته و از راههاي رواني افراد را به خريد جنس تبليغ شده ترغيب مي‌كنند. براي خيلي از انسانها اتفاق افتاده كه با ديدن يك عكس تبليغاتي به خيال پردازي با كالاي تبليغ شده بپردازند، خود را با آن تصور كنند و فكر را پرورش دهند. يا اينكه خود را با افرادي كه كالا را دارند مقايسه كنند و به اين نتيجه برسند كه براي همسان شدن با بقيه نياز دارند كه كالا را خريداري كنند.

يكي از اين نام مجاز نمي باشد‌هاي تبليغات و البته عكس تبليغاتي به عنوان يك ابزار قدرتمند براي تبليغات اين است كه به افراد القا كند براي داشتن يك زندگي خوب، به اين كالاي تبليغ شده نياز دارند. در واقع فقط با داشتن اين كالا است كه مي‌توانند فردي موجه و موفق و قدرتمند شناخته شوند و بدون اين كالا احتمالاً زندگي يك گذران روز شوربختانه است!

ايجاد احساس نياز قوي در بينندگان، از اهداف اصلي عكاسي تبليغاتي است و عكاسي براي هدف گفته شده، ابزارهاي مورد نياز و فراتر از آن را دارد. دنياي تبليغات و عرضه‌ي محصولات جوري به مخاطبان معرفي مي‌شود كه هر فرد با موفق شدن به خريد يك محصول، حسي مانند تصاحب آن مي‌گيرد. از آنجايي كه تعداد محدودي از يك محصول در دسترس عده‌اي مشخص از افراد است، خريداري محصول به معناي تصاحب آن و داشتن امتياز و برتري نسبت به ديگر افراد مي‌شود.

در ادامه‌ي القاي نياز عكس تبليغاتي به مخاطبان، خيلي از عكسهاي تبليغاتي سراغ داستان گويي ميروند. داستان گويي در يك تك عكس هم مي‌تواند اجرا شود. مهم اين است كه با اين شيوه، مخاطب خود را در داستان گفته شده تجسم مي‌كند و تصور مي‌كند كه با داشتن محصول تبليغ شده، اين داستان براي او هم اتفاق مي‌افتد. همچنين كه داستان گويي و روايت در عكاسي تبليغاتي، يكي از راههاي متفاوت كردن عكس از ساير رقبا و جلب نظر مخاطبان است.


برچسب: عكاسي، عكاسي تبليغاتي، عكاسي حرفه اي، تبليغات،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ شهريور ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۵۲:۲۸ توسط:ستاره ايراني موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :